Om mig

Jag är född i Habo och bodde där i 18 år tillsammans med mamma pappa och 2 syskon.
Jag var redan i tidig ålder intresserad av musik och minns hur jag på den tiden varvade mitt pianospel med kullerbyttor och hjulningar… Senare tillbringade jag mina tre gymnasieår på
Per-Brahegymnasiets musiklinje i Jönköping, för att sedan studera musik vidare, på ”Artisten” (musikhögskolan) vid Göteborgs universitet, under nästkommande fyra år.

Genom alla år har jag byggt och format mitt liv sida vid sida med musiken vilket ger mig energi och driver mig framåt.

Jag är främst pianist/sångerska och spelar och sjunger i många typer av sammanhang men jag jobbar också mycket med komponering/arrangering av musik för olika konstellationer och innehar ofta rollen som kapellmästare. Som exempel kan nämnas företagsevent, privata tillställningar, vigslar och på barer/restauranger.  Jag musicerar både själv och tillsammans med andra musiker i små och stora konstellationer/musikaliska projekt. Mer om det kan du hitta under fliken musikaliskt utbud.

¤ Min största musikaliska utmaning har hittills varit som Kapellmästare i SVT under
programserien ”Här är ditt liv” hösten 2010.

¤ Hösten 2013 har jag medverkat som pianist/körsångerska i den riksomfattande
Babben-Larsson-showen ”Vad hände?”

¤ Under våren 2014 samarbetade jag med Maria Möller och Triple & Touch med flera.

¤ Hösten 2014 var fylld av evenemang varav många på Spira i Jönköping.Där samarbetade jag bland många andra med Babben Larsson, Nisse Landgren, Viktoria Tolstoy, Magnum Coltrain Price och Habo Big Band.
Har vid många tillfällen spelat som barpianist på Knistad Hotell & Konferens.

¤ Våren och sommaren 2015 har jag bland andra samarbetat med Charlotte Perrelli, Magnus Carlsson och Gunhild Carling som pianist i Gunhild Carling Big Band och till hösten återkommer samarbete med Babben Larsson. Jag kommer också att vid något tillfälle spela åt Jessica Andersson.

 

Nina

Share →